Mongetes del ganxet cuites a casa, amb una sardina de la costa fregida
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de mongetes del ganxet seques
- Quatre sardines de la costa, comprades a la bacallaneria
- Una branca d'àpi
- Mtija ceba pelada
- Mitja cabessa d'alls amb pell
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Dos claus d'olor
- Oli d'oliva arbequina verge extra
- Bicarbonat
- Aigua mineral sense gas
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda amb tapa
Quatre plats de porcellana blancs
Una paella mitjana
Elaboració
El dia abans agafem les mongetes i les posem en remull amb un polsim de bicarbonat.
El dia de fer-les, les netegem a raig d'aixeta, i les posem a la cassola amb l'aigua necesaria per coure-les. Tot seguit afegim : La ceba pelada amb dos claus d'olor clavats, l'àpi, els alls, el llorer i un polsim de sal.
Ho posem en el foc tapat, a foc viu, i quan arrenca el bull ho posem a foc mitjà fins que les mongetes són cuites.
Mentre les mongetes es couen, a part en una paella amb oli d'oliva, fregim les sardines sense cap i ben netes. Un cop són fregides, les reservem.
En el moment de muntar el plat, posem tres cullerots de mongetes, una sardina al damunt amb un raig d'oli de fregir-les, i ja ho podem treure a taula. No cal dir, que aquest és un bon esmorzar de forquilla oi?.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1876 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.